Istoricul afirmației: Executarea contractului de salubritate ține doar de primar[ul Sectorului 1].

autor dată modificări
cata pe 23 iulie 2021
- mențiuni adăugate
  • Romprest
cata pe 23 iulie 2021
- modificări la scop
Verificăm dacă executarea sau rezilierea contractului de salubritate ținețin doar de primar.
cata pe 23 iulie 2021
- verdict
niciunul chevron_right falsă
cata pe 23 iulie 2021
- modificări la context
Pe 23 iulie 2021, Prefectura SectoruluiBucureștiului 1 a declarat [stare de alertă](https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24933967-ultima-ora-stare-alerta-sectorul-1-capitalei-prefectul-alin-stoica-aprobat-cererea-primariei-condusa-clotilde-armand.htm) în Sectorul 1 la solicitarea primarului Clotilde Armand. Obiectul stării de alertă sînt gunoaiele pe care firma Romprest nu le mai ridică și care se acumulează pe străzile Sectorului 1. Primarul a convocat o [ședință de consiliu local](https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24933394-clotilde-armand-convocat-vineri-sedinta-consiliului-local-tema-rezilierii-contractului-romprest.htm) pentru rezilierea contractului cu Romprest. Consilierii PNL au lipsit de la această ședință. Ulterior, filiala PNL Sector 1 a publicat un comunicat pe pagina sa de Facebook, din care cităm:
> Stimați cetățeni, grupul consilierilor PNL Sector 1 este prezent în Primărie, dar NU se prezintă la această mascaradă, din următoarele trei motive simple:
> 
> 1. Executarea contractului de salubritate ȚINE DOAR DE PRIMAR, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanței rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale -- și să și le asume. Astfel, ședința de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimați cetățeni, și pasarea răspunderii la Consiliul Local.